ECDL TANFOLYAM INFO

ECDL tanfolyam, képzés

IKT alapismeretek ECDL tanfolyam

Az Információs és Kommunikációs Technológiákkal (IKT) kapcsolatban a vizsgázónak tisztában kell lennie az információtechnológia (IT) legfontosabb alapfogalmaival és ismernie kell a személyi számítógép különböző részeit és azok funkcióit.

Részletek az ECDL képzésről: IKT alapismeretek tanfolyam

Operációs rendszerek ECDL tanfolyam

A Windows 7 könnyen használható, gyors és élvezetes. Jobb módszerekkel keresheti meg és kezelheti a fájlokat, például a Jump List menükkel és a továbbfejlesztett tálca előnézeteivel, amelyekkel felgyorsíthatja a mindennapos feladatokat. A Windows 7 gyorsabb és megbízhatóbb teljesítményre van tervezve, így a számítógép a kívánt módon működik. A 64 bites támogatással teljes mértékben kihasználhatja a legújabb nagy teljesítményű számítógépeket. És az új szolgáltatások (például az Otthoni csoport, Windows Media Center és Windows Touch) új dolgokat tesznek lehetővé.

Részletek az ECDL képzésről: Operációs rendszerek (Microsoft Windows) tanfolyam

Szövegszerkesztés ECDL képzés

A Microsoft Word egy szövegszerkesztő program, mellyel professzionális kivitelezésű dokumentumokat hozhat létre. A legjobb dokumentumformázó eszközökkel ellátott Word alkalmazással könnyebben rendszerezheti és hatékonyabban készítheti el a dokumentumait. A Word hatékony szerkesztési és módosítási eszközei megkönnyítik a másokkal való közös munkát.

Részletek az ECDL képzésről: Szövegszerkesztés (Microsoft Word) tanfolyam

Táblázatkezelés ECDL tanfolyam

Az Excel a Microsoft Office rendszer részét képező táblázatkezelő program, amellyel munkafüzetek (számolótáblák csoportja) hozhatók létre és formázhatók az adatok elemzése és megalapozottabb üzleti döntések meghozatala céljából. Az Excel konkrétan a következő műveletek elvégzésére használható: adatok nyomon követése, modellek létrehozása az adatok elemzéséhez, képletek írása az adatokon történő számítások végrehajtásához, adatok kimutatása számos módon és adatok megjelenítése különféle professzionális megjelenésű diagramokon. Használatának tipikus esetei például az alábbiak: könyvelés, értékesítés, tervezés, nyomonkövetés, kimutatások, stb.

Részletek az ECDL képzésről: Táblázatkezelés (Microsoft Excel) tanfolyam

Adatbázis-kezelés ECDL képzés

Az Access egy adatbázis-alkalmazások megtervezésére és üzembe helyezésére szolgáló eszköz, melynek használatával folyamatosan nyomon követheti fontos adatait. Az adatokat tárolhatja a helyi számítógépen, de akár közzé is teheti a weben – így mások is felhasználhatják az adatbázist egy webböngésző használatával.

Sokan akkor kezdik el használni az Access programot, amikor úgy találják, hogy az adataik nyilvántartására addig használt program egyre kevésbé tudja ellátni ezt a feladatot. Tegyük fel például, hogy rendezvényszervezői minőségben szeretne nyomon követni minden részletet, amire a sikeres rendezvények megszervezéséhez szüksége lehet. Ha szövegszerkesztő vagy táblázatkezelő programmal próbálja ezt megoldani, az adatokban előbb-utóbb következetlenségeket és megkettőződéseket fog tapasztalni. Próbálkozhat naptárprogrammal is, ez azonban nem a legcélszerűbb választás pénzügyi adatok nyilvántartására.

Részletek az ECDL képzésről: Adatbázis-kezelés (Access) tanfolyam

Prezentáció ECDL képzés

A PowerPoint egy vizuális-grafikus alkalmazás, amely elsősorban bemutatók készítésére használható. A PowerPoint segítségével olyan diavetítéseket hozhat létre, tekinthet meg és tarthat, amelyek szövegek, alakzatok, képek, grafikonok, animációk, diagramok, videók és egyéb tartalmak kombinációjára épülnek.

Részletek: Prezentáció (Microsoft PowerPoint) tanfolyam

Internet és levelezés ECDL tanfolyam

Ismerkedjen meg a Microsoft Outlook alkalmazással ezzel az üzleti és személyes e-mailek kezelésére szolgáló hatékony eszközzel könnyedén tarthatja a kapcsolatot.

Részletek az ECDL képzésről: Információ és kommunikáció tanfolyam

Képszerkesztés ECDL képzés

A digitális fényképezőgépek, szkennerek, fényképezős telefonok mind szélesebb körű terjedésével a számítógépes képfeldolgozás ma már nem csupán a grafikai stúdiók misztikus művészete, hanem része lett mindennapi életünknek. Az Adobe Photoshop CS3 segítségével egyszerűen és hatékonyan javíthatunk ki egy rosszul exponált fényképet, feljavíthatjuk a régi cipős dobozban már megbarnult családi fotókat, vagy montázs grafikákat készíthetünk üzleti kiadványokhoz. A tanfolyam fő témája a különböző képkorrekciós és képmanipulációs műveletek megismerése, és bemutatásra kerülnek az Adobe Photoshop webes szolgáltatásai is.

Részletek az ECDL képzésről: Photoshop tanfolyam

Webszerkesztés (Webkezdő) ECDL képzés

Tanfolyam során a hallgatók a legmodernebb fejlesztőeszközök használatán keresztül megismerkednek a professzionális honlap (website) tervezési és kivitelezési módszereivel. A tanfolyam tematikája lefedi a szakma gyakorlásához szükséges valamennyi témakört, a honlapokon felhasznált nyersanyagok (képek, grafikák, videók) előkészítésétől egészen az elkészített honlapok legnépszerűbb kereső programokhoz (Yahoo, Google) történő optimalizálásig.

A gyakorlat centrikus oktatásban nagy szerepet kapnak az irányított feladatok, amelyeket a hallgatók tanári segítséggel, de önállóan oldanak meg, és a tanfolyam végére több mint tizenöt olyan önálló honlapot hoznak létre, amelyek kisebb átalakításokkal akár értékesíthetők is lehetnek. A záró feladat - egy önálló honlap tervezése és kivitelezése - nem ritkán már az első megbízása a hallgatónak.

Tanfolyamot elsősorban olyan hallgatóknak ajánljuk, akik webszerkesztő munkakörben szeretnének dolgozni, vagy napi munkájukhoz tartozik egy komolyabb vállalati honlap frissítése, karbantartása és továbbfejlesztése.

Részletek az ECDL képzésről: Webszerkesztő tanfolyam